Habitpro Oy – Design Ize

Habitpro Oy kaupallisti innovatiivisen Makupelin®, jolla kartoitettiin kuvallisesti eri kuluttajaryhmien visuaalisia makumieltymyksiä.

Makupeli® kehitettiin Seinäjoen ammattikorkeakoulussa (SEAMK), muotoilualan käyttäjälähtöisessä tutkimusprojektissa (5xM-kartat), joka sai Tekesin rahoitusta vuosina 2003-2005 Muoto 2005-ohjelmasta. Projektissa oli mukana 10 huonekalualan yritystä. Makupeliä oli kehittämässä n. 50 muotoilun opiskelijaa SEAMK:sta ja n. 20 eri alan asiantuntijaa yliopistoista ja korkeakouluista Suomesta. SEAMK:n kehittämistiimissä oli opiskelijoiden lisäksi neljä muotoilun opettajaa. Makupeli-projektin jälkeen SEAMK jatkoi käyttäjälähtöisten muotoilumenetelmien kehittämistä – Tekesin rahoittamana -Käyttäjäraati-projektissa, yhteistyössä Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston kanssa. Makupeliä on hyödynnetty SEAMK:n opiskelija-projekteissa ja käyttäjälähtöisen muotoilun jatkotutkimuksissa. Osa Makupeli-tiimissä mukana olleista opiskelijoista, opettajista ja asiantuntijoista perusti Habitpro Oy:n vuonna 2006. Habitpro Oy:n toiminta lopetettiin vuoden 2014 alussa. Makupeli® on edelleen rekisteröity tavaramerkki.

Design IZE

Vuokko Takala-Schreib jatkaa omaa muotoilun tutkimus- ja palvelutoimintaansa vuonna 2000 perustamansa toiminimen Design Ize kautta. Y-tunnus: 1712191-7

Mainokset